© Design: Jessling Original & Layout 2014 | Inga foton får tas från denna sida utan fotografens tillstånd

Om kenneln...

 

Jag som har Zallayas kennel heter Tove Söderblom och bor i Sundsvall tillsammans med min sambo. Förutom intresset för hundar så gillar jag att fiska, vara i naturen och att resa.

 

Intresset för gårdshund kom sommaren 2012 när Zally tassade in i våra liv. Sonen Oskar hade länge tjatat om en hund och då vi hade haft hund tidigare så visste vi att det fanns tid, rum och kärlek att erbjuda.

Vi läste på, kollade på annonser, for på utställningar och besökte olika hundar för att hitta rätt ras. Valet föll till slut på dansk-svensk gårdshund för de passade vår livsstil. Vi hade häst, gillade att vara ute i skog och mark och var sugna på att prova agility, så det kändes som en ras som skulle passa oss. Det har vi aldrig ångrat.

 

Jag provade att ställa ut Zally på inofficiella utställningar som valp och det gick strålande. Hon blev BIS-2 valp och BIS-4 valp på sina två första utställningar. Jag fastnade för utställning och har varit på många inofficiella och officiella sedan dess och även ställt andras hundar.

 

Då även Zally visade sig vara en tik med fantastisk mentalitet och hälsostatus så beslutade vi att vi skulle avla på henne.

 

Hos oss föds valparna upp i hemmiljö. De tre första veckorna tillbringar de i vårt sovrum bredvid min säng. Där är det lugnt och skönt och jag har full koll även på natten. När de blivit tre veckor så får de flytta in till köket och en mycket större valplåda. Där är det inte lika lugnt utan de får utsättas för hemmets alla ljud och bestyr. Vid ca:6 veckors ålder får de springa lös i resten av huset och vara med oss på allt. Detta för att vara så förberedda som möjligt på sitt nya liv i det nya hemmet.

 

När valparna levereras så är de regelbundet avmaskade, veterinärbesiktade, chipmärkta, vaccinerade, dolda fel försäkrade och givetvis registrerade i Svenska kennelklubben.

Jag skickar även med ett valppaket bestående av hundfoder (färskfoder och torrfoder), en filt med mammans och syskonens doft, leksak, tuggben, hundens bok samt en mapp med skötselråd och om hur din valp utvecklats under tiden hos mig.

 

HÄLSA, MENTALITET OCH FUNKTION

Målet med min avel är att föda upp så friska och sunda dansk-svenska gårdshundar det bara går. De ska fungera i det moderna samhället och ha minimal jaktinstinkt, trevligt temperament och vara friska och sunda.

Jag vill avla på linjer som inte är överanvända och därmed även göra något bra för rasen. Jag följer SKKs regler och rasklubbens rekommendationer till fullo.